Расте напрежението в Ивицата Газа. Продължилата повече от два месеца война сега бушува в

...
Расте напрежението в Ивицата Газа. Продължилата повече от два месеца война сега бушува в
Коментари Харесай

Галант: Унищожаването на Хамас ще отнеме поне няколко месеца

Расте напрежението в Ивицата Газа. Продължилата повече от два месеца война в този момент бушува в целия палестински анклав, причинявайки филантропична злополука, с малко изгледи за край. Израелската войска съобщи, че нейните войски са демонтирали " централен действен обект " на силите на Хамас в учебно заведение в Шеджая и са унищожили две тунелни шахти, яма за изстрелване на ракети и оборудване за предпазване на оръжия в Хан Юнис. На други места на север в Джабалия Министерството на здравеопазването в Газа съобщи, че израелските сили са щурмували болница. От своя страна израелската войска заяви, че в болничното заведение са работили бойци, 70 от които са се предали.

Съветникът по национална сигурност на Съединените щати Джейк Съливан е на посещение в Израел. Той се срещна с премиера и министъра на защитата на страната Йоав Галант. Според изказване на израелското държавно управление, Галант е споделил на Съливан, че унищожаването на Хамас ще изисква " повече от няколко месеца ".

 
Хамас е терористична организация, която се гради в продължение на десетилетие, с цел да се бори с Израел. Те построиха инфраструктура подземен и на земята, и сега не е елементарно да ги унищожим. Това ще изисква дълъг интервал от време. Ще продължи повече от няколко месеца, само че ние ще победим.
Йоав Галант, министър на защитата на Израел

Израел отхвърли апелите за преустановяване на огъня, включително и резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, блокирана от несъгласие на Съединените щати миналата седмица, и друга, която беше призната с огромно болшинство на Общото събрание тази седмица. От своя страна турският външен министър Хакан Фидан призова Вашингтон да не блокират резолюциите на Организация на обединените нации за преустановяване на огъня в Газа.

 
Очакваме Вашингтон да не пречи повече на решенията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. В момента единствено Съединените щати стоят сред прекратяването на огъня и клането в Газа.
Хакан Фидан, външен министър на Турция

Усложнява се обстановката и между Хизбула и Израел. Ливанската екстремистка групировка разпространи видео, в което се показват ракетни удари, изстреляни по израелски позиции по границата между двете страни.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР